Bewegwijzering

Wij zijn ook inzetbaar in het ANWB werk zoals het monteren en demonteren van bewegwijzering en het aansluiten daarvan.

Op 1 april 2013 is de historische rol van de ANWB in de Nederlandse bewegwijzering na bijna 125 jaar overgenomen door de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd).

Nationale Bewegwijzeringsdienst

Sidns 1 april 2013 is de Nationale Bewegwijzeringsdienst van start gegaan. De NBd zorgt voor een samenhangend en eenduidig systeem van bewegwijzering op het hele wegennet in Nederland. Daarnaast zorgt de NBd voor het beheer en onderhoud van de database waarin alle bestaande of nieuw te plaatsen borden zijn opgenomen en wordt bijgehouden of een bord aan vervanging toe is. Uiteindelijk moet alle bewegwijzering in Nederland er hetzelfde uitzien.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is onderdeel van het samenwerkingsverband dat de NBd vormt samen met gemeenten, provincies en Waterschappen. Vertegenwoordigers van de koepels (VNG, IPO, UvW) en RWS vormen samen de stuurgroep.

Hoe kan ik schade melden aan bewegwijzering?

Als u onderweg bewegwijzeringsborden tegenkomt die beschadigd zijn of waar iets mis mee is, dan kunt u dit melden door middel van het formulier op de website de Nationale Bewegwijzeringdienst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.